Loading...
 

Velkommen til Månekvinden


Image

Månekvinden er første bind i en trilogi om mænd, der vælger de forkerte kvinder.

Månekvinden af Henrik Falk er en lyrisk roman, der fører dig ind i kærlighedens store følelser.
Den handler om begær, forelskelse, forventninger, drømme, smerte og meget mere.

    Du kommer fra
        en anden verden
    end den
    jeg kommer fra
        og alene dét
    vækker mit begær
    efter dig,

    siger hovedpersonen.


Men han ved også, at der er meget mere på spil end begær.
Han har sat sit liv på spil for at opleve kærligheden med en helt speciel kvinde. Månekvinden.

For første gang i hans liv tror han på kærligheden, og at han har fundet den eneste ene. Kvinden i hans liv. Han er forelsket.

Men månekvinden er sulten og lunefuld.

Læserne skriver


Efter at have læst ”Månekvinden” fik jeg lyst til at give mine anbefalinger af bogen videre. Den er meget fængslende og skrevet på en ligefrem og eftertænksom måde, der fangede mig ind fra første side. En kærlighedshistorie fra forelskelsen opstår og, som tiden skrider frem i bogen, beskriver de følelser og tanker manden gør sig om sig selv og ”Månekvinden” i det forløb de gennemlever.
Den kan læses hurtig, men indholdet er sansemættet, følelserne er stærke og intense, livshistoriernes konsekvenser og refleksion over sammenhænge – skrevet præcist og med få ord. Jeg stoppede op, læste igen og blev optaget af mine egne refleksioner.
Det er ikke de vilkår eller livsbaner bogens personer har, der er afgørende for, at jeg blev draget med, men det at jeg kunne spejle mig eller genkende de følelsesmæssige historier og forløb.
Det er lyrik med empatisk elegance.
Forløbet fik mig bl.a. til at tænke over forelskelsens periode og den sårbarhed der er i forløbet fra forelskelse til et kærlighedsforhold. Jeg tænkte på vores søgen efter at nå hinanden, tæthed og dog alligevel respektfuld afstand, på kontrol og at afgive kontrol og finde det fælles, opnå en balance, at følges i takt og se hinandens behov undervejs. Måske er jeg blevet mere bevidst om at opfatte et kærlighedsforhold som et liv i stedet for et mål.
- Lisbet

"Kærlighedshistorier er ikke det, jeg har læst mest af, men netop derfor kastede jeg mig med stor interesse over din bog, der præsenterer sig godt. Man får lyst til at læse den."
"Jeg ser det som en bog om kærlighedens flygtighed, eller hvor flygtig den kan være. Måske også om egoismen i kærligheden for i nogle passager tror jeg mere, hovedpersonen ønsker bevidstheden om at elske og blive elsket, end han egentlig ønsker den anden. Man skal passe på ikke at læse din bog for hurtigt, hvad jeg havde lidt svært ved."
- Brian

Du må meget gerne fortælle forfatteren om dine reflektioner efter af have læst bogen her!

Anmeldelser


Bogsyn.dk skriver om bogen:
Fra sanseløs beruselse til nøgtern betragtning. En stor præstation af Henrik Falk, der gennem poesi har givet os indblik i forelskelsens forblændelse, erotikkens betagelse, kærlighedens magt, hvor den elskede får total kontrol og dominans over den undergivne, som vil vente i flere år, som vil tilgive meget, som bliver rystet over sin egen svaghed, og som bliver SÅ skuffet over, at den elskede blot gjorde det hele for egen vindings skyld.
Læs hele anmeldelsen her!(external link)

Kvindebladet Søndag, nr. 19 fra den 9. maj 2011 skriver kort om "Månekvinden" på deres SPOTlight sider.


Du kan få en smagsprøve fra ebogsudgaven i EPUB format her!(external link)